Optocht

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Carnavalsoptocht zaterdag 10 Februari 2018

Op zaterdag 10 februari gaat de “Boskoopse Carnavals Optocht” weer van start. De Krooshappers hopen dat hij minstens zo groot(lang) is als voorgaande jaren! Misschien overtreffen we dit jaar ons zelf! Want de Prinsen en Hofdames hebben gevraagd om met 44 deelnemers weer eens flink uit te pakken.

Op het dorp zullen op die zaterdagmiddag weer diverse carnavaleske activiteiten georganiseerd worden.
De Boskoopse Carnavalsoptocht is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste optocht in de regio met bijzondere en vernuftige creaties, zowel bij de praalwagens als bij de andere creaties, veel spektakel en er is dus veel te zien en te beleven.
Geef je op als deelnemer of kom kijken naar de optocht.[/vc_column_text][vc_column_text]De route:
Verzamelen oude veiling terrein 12.00 uur
Vertrek 12.30 uur, Middelburgseweg – Reijerskoop – Hefbrug – Zijde – Ontbinden op Parklaan[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”15px”][vc_single_image image=”760″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”50px”][vc_single_image image=”758″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][vc_single_image image=”759″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Kikkerdril-Klasse

In 2014 is er gestart met de zogenaamde kikkerdril-klasse. Speciaal bedoeld voor de jonge aanwas van de Krooshappers. Kinderen tot 15 jaar kunnen zich als solo of als groep inschrijven via het inschrijf formulier elders op deze site.

Deze groep(en) start vanaf de Overslag (bij Expert verzamelen tot half 2) en wordt (als de grote optocht langskomt op het Reijerskoop) in deze ‘optocht der optochten’ ingevoegd direct achter de Prinsenwagen.
Deze mogelijkheid is geboren uit veiligheid-aspecten. De groep kinderen loopt, kruipt, fietst, skeltert e.d. dan allemaal bij elkaar waardoor het geheel weer veiliger wordt voor deze deelnemers.

Ook het startpunt is op zich een ‘veiliger haven’, maar doordat zij later invoegen in de optocht, behoeven de kinderen ook niet zover te lopen en wordt het voor hen ook gemakkelijker de eindstreep op de Parklaan te halen. Ook voor het publiek is het leuker om naar deze groepen te kijken. Het is en blijft toch weer heel anders dan de grote karren en andere creaties die langskomen. Het woord ‘schattig’ zal menig keer vallen.

Wanneer op het laatste moment wordt besloten toch mee te doen, kan dat altijd (ook zonder officiële inschrijving. Zorg gewoon dat je op tijd op de Overslag staat, dan kan je mee doen met één van de mooiste optochten boven de rivieren. Zorg wel dat je je even meldt bij de daar aanwezige organisatie.

Ouders: Zorgt u zelf dat u uw kind weer opwacht op de Parklaan?  Uiteraard bent u, met uw kind(eren), ook welkom bij de prijsuitreiking in de feestbunker in ROOS. Alle kinderen kunnen geen prijs hebben, wij zorgen ervoor dat de mooiste creaties een prijsje krijgen, maar er is wel voor iedereen een leuke herinnering aan het meedoen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]