Dansmariekes

Dansmariekes Boskoop

De dansmariekes van C.V. De Krooshappers bestaan al ruim 30 jaar. De dansmariekes bestaan uit 2 groepen, de donderkopjes en de spetters.

De donderkopjes zijn meiden van 7 t/m 12 jaar die 3 dansen doen. De gardedans is een traditionele dans waarbij benen hoog in de lucht worden gegooid. Bij deze dans hebben we mooie pakjes met glitters aan. De showdans is een themadans van bijvoorbeeld een musical. Het thema is elk jaar anders. De laatste dans die de donderkopjes doen is de clownsdans. Dit is een vrolijke dans die samen met de spetters (oudere groep) wordt gedaan.

De spetters is de oudere groep van 13 jaar en ouder. Deze gezellige groep doet net als de donderkopjes een eigen gardedans, en samen met de donderkopjes doen zij de clownsdans. In plaats van een showdans hebben de spetters echter een streetdance. Zowel de donderkopjes als de spetters trainen 1 uur per week op woensdag om alle dansen af te krijgen.

Optreden doen we met carnaval, maar ook bij diverse wedstrijden waar verenigingen uit het hele land mee doen. Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Geef je dan op bij info@krooshappers.nl

Spetters

Donderkopjes