De raad van elf

Ja,ja je kent ze wel. De mannen (!) in de pakken. Nee, niet de witte pakken, de mannen met de zwarte pakken, de zogenoemde smoking. En als dat niet imposant genoeg is dragen ze daar onder ook nog eens een zwarte strik en een wit overhemd en een zilveren steek op hun hoofd. Dit zijn de mannen die elk jaar de Prins en hofdame officieel ondersteunen tijdens hun regeer periode. Het zijn er altijd elf. Waarom nou elf en geen tien of negen? Dat is zeer logisch. Elf is het gekke getal en carnaval is het feest van de zotten, vandaar dat men voor elf stuks heeft gekozen. Wat doen deze mannen zoal, behalve de Dansmariekes in de weg te lopen of te vleien met de Hofdames.

Niet veel. Grapje. De Raad van elf is altijd als eerste aanwezig in Flora (of op een andere locatie), bouwt de zaal op, test het bier en opent dan de deuren. En natuurlijk blijven zij tot het bittere einde, tot iedereen het feest verlaten heeft, ruimt de zaal weer op en mocht er dan nog bier over zijn, zullen zij, hoe zwaar dat ook valt, de restjes wel opmaken. Wanneer het feest begint, staan zij altijd bij de deur om een ieder persoonlijk te verwelkomen, en wanneer het feest weer afgelopen is wensen zij je persoonlijk een goede nachtrust. Verder heeft het jongste lid (de persoon die er het laatst bij is gekomen), als extra taak om de Baggerbeugels tijdens zo’n oergezellige avond van hun natje en droogje te voorzien. Ook houden zij een oogje in het zeil in de zaal, en zullen alles op alles zetten dat jou avond perfect verloopt, zonder trammelant. Ieder lid van de raad van elf zit ook in één of meerdere commissies. Waarom men lid wordt van de raad van elf? Vraag dit vooral niet de eerste dag na het Carnaval!

De mannen in zwarte smoking en hun zilveren steek
Elf op een rij, makkelijk te herkennen, zelfs voor een leek
Regelneef is hun tweede naam
Alaaf
Alaaf
Drinken kunnen ze als de beste, dit doen zij zonder blaam
Verder helpen ze de prins met zijn bestuur
Allemaal gaan zij voor hem door het vuur
Nooit zullen zij zeuren, zij blijven tot het laatste uur !
En als het Carnavals seizoen dan weer voorbij is, moeten zij
Leven met het gemis, maar zij weten dat het volgend jaar weer
Feest is !!

Lid van de Raad van 11 sinds 2017 (Prins Kanarie & Prins Pauw en Hofdames Gwen & Loes)

In 2017 begonnen met aanrommelen ehhhh bouwen aan de prinsenkar en steekt graag een hand uit tijdens opbouwen/ruimen van de zaal. Tijdens opruimen was er al geen bier meer… Bij navraag bleek de raad van 11 dit ‘s nachts nog op te drinken. Ook daar wou hij graag bij helpen.

Want de gezelligheid binnen de raad van 11 is helemaal top!

Lid van de Raad van 11 sinds 2016 (Prins Dalton & Hofdames Tessa en Karlijne)

Lid van de Raad van 11 sinds 2014 (Prins Harlekijn en Hofdames Jill & Britt)

Lid van de Raad van 11 sinds 2005 (Prins Rooi en Hofdame Daphne)

Al weer een geruime tijd bij de raad van 11. Wat erg goed bevalt. Het is een heel mooi koppel bij elkaar. Met 11 verschillende personen die voor elkaar en de vereniging klaar staan. Dat maakt het mooi om erbij te horen. Ik geniet er nog altijd van!

En je zit niet bij de Raad van 11  maar… je bent Raad van 11!

Lid van de Raad van 11 sinds 2014 (Prins Harlekijn en Hofdames Jill & Britt)

Lid van de Raad van 11 sinds 2012 (Prins Glitter en Hofdames Donja & Charlotte)

Wist je dat Jeroen bij de vereniging is gekomen omdat hij van Prins Elluf een onderscheiding had gekregen?

In ruil daarvoor moest hij wat voor de vereniging gaan doen. Belofte maakt schuld dus het jaar daarop toen Prins Glitter en hofdames Donja en Charlot de scepter zwaaiden was dan ook zijn eerste jaar als raad van 11.

Naast de raad van 11 zet hij zich nog meer in voor andere festiviteiten binnen de vereniging.

Jeroen is dan ook zeer trots dat hij bij zulke gezellige groep mannen mag horen!

Lid van de Raad van 11 sinds 2015 (Prins Groentje & Hofdames Marleen en Esther)

Lid van de Raad van 11 sinds 2011 (Prins Elluf en Hofdames Suzanne & Laura)

Peter is begonnen bij de vereniging in 2010 als Prins Oranje met als eerste 2 hofdames Bo en Mireille
Het jaar daarna gestrikt door Prins Elluf voor eigenlijk maar 1 jaartje
Hij had het zo naar zijn zin bij deze onwijs gezellig club Raad v 11 en is daar niet meer weg te slaan
Tot op de dag vandaag draagt hij zijn steentje bij met heel veel enthousiasme om er telkens weer een onwijs geweldig carnaval van te maken
Super gezellig vindt hij het bij de Raad van 11 en is trots om bij de Raad van 11 te horen

Lid van de Raad van 11 sinds 2016 (Prins Dalton & Hofdames Tessa en Karlijne)

Lid van de Raad van 11 sinds 1999 (Prins Confetti & Hofdame Carla)

Heeft eerst nog “stage” gelopen voordat hij echt mocht toe treden tot de raad. In het jaar dat hij ingewijd werd was hij tevens partner in crime met Prins Confetti. Deze twee heren waren dol op confetti… In die tijd heeft hij ook de website voor de Krooshappers opgericht. Nu is hij beheerder van het sociale media gebeuren van de Krooshappers(Website/Facebook/Instagram/Krooshappers APP) Binnen de Raad van 11 is Iwan altijd wel aanwezig en heeft meestal een goede input voor leuke filmpjes.

 

Lid van de Raad van 11 sinds 2016 (Prins Dalton & Hofdames Tessa en Karlijne)

Jeroen had bijna de hoofdprijs in de prinsenloterij van 2016 maar mocht zich samen met Fabian en Ruud voegen bij deze elite club. Een biertje gaat er altijd wel in maar voor een lekkere WICKY kan je hem zeker ook voor wakker maken.

Is binnen de raad altijd wel te porren om mee te helpen bij een leuke activiteit of op een gek filmpje. Ook dit jaar gaat hij zeker bijdragen aan een geweldig carnavals seizoen