Raad van 11

De raad van elf

Ja,ja je kent ze wel. De mannen (!) in de pakken. Nee, niet de witte pakken, de mannen met de zwarte pakken, de zogenoemde smoking. En als dat niet imposant genoeg is dragen ze daar onder ook nog eens een zwarte strik en een wit overhemd en een zilveren steek op hun hoofd.

Dit zijn de mannen die elk jaar de Prins en hofdame officieel ondersteunen tijdens hun regeer periode. Het zijn er altijd elf. Waarom nou elf en geen tien of negen? Dat is zeer logisch. Elf is het gekke getal en carnaval is het feest van de zotten, vandaar dat men voor elf stuks heeft gekozen.

Wat doen deze mannen zoal, behalve de Dansmariekes in de weg te lopen of te vleien met de Hofdames. Niet veel. Grapje. De Raad van elf is altijd als eerste aanwezig in Flora (of op een andere locatie), bouwt de zaal op, test het bier en opent dan de deuren. En natuurlijk blijven zij tot het bittere einde, tot iedereen het feest verlaten heeft, ruimt de zaal weer op en mocht er dan nog bier over zijn, zullen zij, hoe zwaar dat ook valt, de restjes wel opmaken.

Wanneer het feest begint, staan zij altijd bij de deur om een ieder persoonlijk te verwelkomen, en wanneer het feest weer afgelopen is wensen zij je persoonlijk een goede nachtrust. Verder heeft het jongste lid (de persoon die er het laatst bij is gekomen), als extra taak om de Raad van 11 tijdens zo’n oergezellige avond van hun natje en droogje te voorzien.

Ook houden zij een oogje in het zeil in de zaal, en zullen alles op alles zetten dat jou avond perfect verloopt, zonder trammelant. Ieder lid van de raad van elf zit ook in één of meerdere commissies.

Waarom men lid wordt van de raad van elf? Vraag dit vooral niet de eerste dag na het Carnaval!

De mannen in zwarte smoking en hun zilveren steek
Elf op een rij, makkelijk te herkennen, zelfs voor een leek
Regelneef is hun tweede naam
Alaaf
Alaaf
Drinken kunnen ze als de beste, dit doen zij zonder blaam
Verder helpen ze de prins met zijn bestuur
Allemaal gaan zij voor hem door het vuur
Nooit zullen zij zeuren, zij blijven tot het laatste uur !
En als het Carnavals seizoen dan weer voorbij is, moeten zij
Leven met het gemis, maar zij weten dat het volgend jaar weer
Feest is !!  

Even voorstellen …

Beschermvrouw van de Raad van 11 sinds 2019 (Prins Hop en Hofdames Milou & Karlijn)

Lid van de Raad van 11 sinds 2017 (Prins Kanarie & Prins Pauw en Hofdames Gwen & Loes)

In 2017 begonnen met aanrommelen ehhhh bouwen aan de prinsenkar en steekt graag een hand uit tijdens opbouwen/ruimen van de zaal.
Tijdens opruimen was er al geen bier meer…

Bij navraag bleek de raad van 11 dit ’s nachts nog op te drinken. Ook daar wou hij graag bij helpen. Want de gezelligheid binnen de raad van 11 is helemaal top!

Lid van de Raad van 11 sinds 2016 (Prins Dalton & Hofdames Tessa en Karlijne)

Al in mijn derde levensjaar was ik in de optocht te vinden en was ik besmet met het carnavalsvirus.
Toen er drie jaar geleden de mogelijkheid kwam om bij de raad van 11 te gaan was de keuze dus niet moeilijk.
Het is tot nu toe een geweldige ervaring en puur genot van de B&B.
Trots om het pak en steek te mogen dragen en hoop dit dan ook nog vele jaren te blijven doen.
Tot slot een quote uit een carnavalskraker waar ik het laaiend mee eens ben: “Carnaval, carnaval, tis het mooiste wat er is!”

Lid van de Raad van 11 sinds 2005 (Prins Rooi en Hofdame Daphne).

Al weer een geruime tijd bij de raad van 11. Wat erg goed bevalt. Het is een heel mooi koppel bij elkaar. Met 11 verschillende personen die voor elkaar en de vereniging klaar staan. Dat maakt het mooi om erbij te horen. Ik geniet er nog altijd van! En je zit niet bij de Raad van 11  maar… je bent Raad van 11!

Lid van de Raad van 11 sinds 2016 (Prins Dalton & Hofdames Tessa en Karlijne)

Lid van de Raad van 11 sinds 2022 (Prins Flora en Hofdames Sanne & Nathalie)

Lid van de Raad van 11 sinds 2015 (Prins Groentje & Hofdames Marleen en Esther)

Lid van de Raad van 11 sinds 2019 (De Keukenprins en Hofdames Renate & Annemiek)

Met de Trap in huis vallen

Iets meer dan een jaar geleden werd mij de vraag gesteld ‘zou dat niet iets voor jou zijn de carnavalsvereniging’. Ik was een paar maanden daarvoor weer bij mijn vader gaan wonen na een aantal jaar te hebben samengewoond in Gouda. Ik was daardoor de binding met mijn dorp wel lichtelijk kwijtgeraakt en dit was misschien wel een goede manier om weer met wat mensen in contact te komen.

Het was de avond voor prinsenbal dat ik gevraagd werd. De avond daarop was dus direct mijn vuurdoop. Eerlijk is eerlijk ik had misschien iets de diep in het glaasje gekeken voor het mooie. Het gevolg was dat ik voorover met volle gang van een trap gevallen ben. Vandaar ook de pakkende titel. Men zou verwachten dat je na zo’n eerste indruk een beetje met de nek aangekeken wordt. Niets was minder waar deze flater bleek een goede binnenkomer, een toevallige samenloop van omstandigheden waardoor iedereen gelijk wist wie ik was.

Nu zijn we een jaar verder. In dit jaar heb ik stage gelopen bij de Raad van 11 en afgelopen Prinsenbal ben ik officieel toegetreden tot de Raad. Ik zit bij verschillende commissies en heb mijn draai gevonden.

Soms is het aan vrienden en kennissen buiten het dorp lastig uitleggen dat je bij een carnavalsvereniging zit. Bij zo’n vereniging boven de rivieren moeten zij toch al snel denken aan drie alcoholisten met een steek op in de plaatselijke dorpskroeg. Je kan mensen van buiten het dorp toch niet uitleggen hoe speciaal carnaval is dus probeer het ook maar niet.

Gelukkig had mijn vader ook wel het één en ander met de club te maken dus wist ik wel beter. Ondanks dat was ik toch verrast door de leuke club mensen en de variëteit aan persoonlijkheden. Ik kan het iedereen aanraden en ben trots om lid te zijn van deze mooie club.

Alaaf, Alaaf, Alaaf

 

 

Lid van de Raad van 11 sinds 2011 (Prins Elluf en Hofdames Suzanne & Laura)

Peter is begonnen bij de vereniging in 2010 als Prins Oranje met als eerste 2 hofdames Bo en Mireille. Het jaar daarna gestrikt door Prins Elluf voor eigenlijk maar 1 jaartje Hij had het zo naar zijn zin bij deze onwijs gezellig club Raad v 11 en is daar niet meer weg te slaan.

Tot op de dag vandaag draagt hij zijn steentje bij met heel veel enthousiasme om er telkens weer een onwijs geweldig carnaval van te maken Super gezellig vindt hij het bij de Raad van 11 en is trots om bij de Raad van 11 te horen.

Lid van de Raad van 11 sinds 1999 (Prins Confetti & Hofdame Carla).

Heeft eerst nog “stage” gelopen voordat hij echt mocht toe treden tot de raad. In het jaar dat hij ingewijd werd was hij tevens partner in crime met Prins Confetti. Deze twee heren waren dol op confetti…

In die tijd heeft hij ook de website voor de Krooshappers opgericht.
Nu is hij beheerder van het sociale media gebeuren van de Krooshappers(Website/Facebook/Instagram/Krooshappers APP) Binnen de Raad van 11 is Iwan altijd wel aanwezig en heeft meestal een goede input voor leuke filmpjes.

Lid van de Raad van 11 sinds 2016 (Prins Dalton & Hofdames Tessa en Karlijne)

Jeroen had bijna de hoofdprijs in de prinsenloterij van 2016 maar mocht zich samen met Fabian en Ruud voegen bij deze elite club. Een biertje gaat er altijd wel in maar voor een lekkere WICKY kan je hem zeker ook voor wakker maken. Is binnen de raad altijd wel te porren om mee te helpen bij een leuke activiteit of op een gek filmpje. Ook dit jaar gaat hij zeker bijdragen aan een geweldig carnavals seizoen.

Lid van de Raad van 11 sinds 2018 (Prins Hop & Hofdames Karlijn en Milou)

Ben je moet nog een stukje schrijven!

Meer van de Raad van 11…

Alle kleuren showdans Raad van 11

Alle kleuren showdans Raad van 11

Alle kleuren showdansDat de Raad van 11 tot een hoop dingen in staat is mag wel duidelijk zijn geweest de afgelopen jaren. Dit jaar echter hebben ze zichzelf overtroffen!Onder de bezielende leiding van hun beschermvrouw Angelique hebben de mannen weken getraind om een...

Raad van 11 kleurwedstrijd

Raad van 11 kleurwedstrijd

Geef jij de raad van 11 een kleurtje?De raad van 11 geeft elk jaar kleur aan kwakveen, maar nu is het aan jou!! Kleur deze mooie karikatuur op je mooist in, stuur hem op voor woensdag 19 februari 2020 23:11 uur onder vermelding van je naam en leeftijd en maak kans op...

Raad van 11 met Olympische vlam

Raad van 11 met Olympische vlam

Raad van 11 met Olympische vlamOok dit jaar heeft de Raad van 11 zich weer laten strikken tot het maken van een promotie filmpje speciaal voor Prinsenbal 2019. Dit Prinsenbal stond geheel in het teken van Goud. Hiervoor heeft de Raad een Olympische fakkel door Boskoop...

Springen met de raad van 11

Springen met de raad van 11

Springen met de Raad van 11 Dat de Raad van 11 van De Krooshappers bijzondere mannen zijn dat weten we maar al te goed. Altijd in voor een lolletje en altijd paraat tijdens de feestavonden. Een lang gekoesterde wens van deze heren was om een single op te nemen. Na één...

Elf illustere pilsbazen zijn

Elf illustere pilsbazen zijn

Elf illustere pilsbazen zijn Ze zijn dé Harde Kern van de carnaval en ze zijn gek op bier en bitterballen (Bruine fruitschalen oftewel B&B). Voor het assisteren van het bouwen van de prinsenkar draaien zij hun hand niet om, en op elk feestje of bal, van begin tot...

Welkom aan boord

Welkom aan boord

Welkom aan boord Een nieuwkomer bij de Raad van 11. Walter Been komt ons versterken, Walter welkom aan boord!