Seizoen 1998-1999

Thema: “Betoverend”

Prins Toverkol – Hofdame Silvia

Prins & Hofdame

Prins Toverkol

Stef Groenendijk

Hofdame Sylvia

Sylvia Rietveld

Even terug blikken…

Van Prins Toverkol
Mij werd door de redactie van de Kwakveense Koerier gevraagd een terugblikje te schrijven over hoe ik het afgelopen jaar heb ervaren als Prins der gemeente Kwakveen.

Nu, het was een veelbewogen jaar. Tussen de bedrijven door van het Prins-zijn diende ik ‘en passant’ er nog zorg voor te dragen dat de inmiddels aangevangen nieuwbouw van mijn bedrijf vlekkeloos door bleef lopen en kreeg mijn bedrijf een waanzinnig druk voorjaar voor zijn kiezen. Nu de verhuizing van mijn bedrijf inmiddels achter de rug is kan ik terugblikken op dusver het drukste, maar ook één van de leukste jaren van mijn leven.

Ik zal nooit vergeten hoe groot de verrassing was bij mijn vrienden en kennissen tijdens de onthulling afgelopen november. Voor veel mensen een bekend gezicht, maar velen vroegen zich af wie dat broekie was.

Voor alle voorbereidingen voor alle activiteiten van de Krooshappers tijdens het afgelopen seizoen heb ik jammer genoeg niet veel tijd gehad vanwege mijn eerder genoemde drukke werkzaamheden elders. Af en toe vroeg ik mij zelfs af of ik dit jaar niet té veel hooi op mijn vork had meegenomen. Maar als ik terugblik is het allemaal reuze meegevallen en het dubbel en dwars waard geweest. Het grote weekend zal ik nooit vergeten: die waanzinnige optocht, de feestende massa. Tot in de late uren één gezellige bende. Ik niet zo’n pakkendrager en af en toe werd mij dat prinsenpak met jas en cape toch wel iets te warm gedurende dit weekend. Maar ik hoorde dat alle voorgaande prinsen precies wisten waar ik het over had en zij steunden mij daarbij. Een Prins hoort immers goed te zweten om die overtollige consumpties ook weer kwijt te kunnen raken.

De wintersport met de Krooshappers was ook buitengewoon gezellig. Van tevoren wist ik niet goed wat ik mij van deze wintersport voor moest stellen. Over het algemeen gaapte er immers een behoorlijke generatiekloof tussen het grootste deel van de wintersporters en ons. Maar, toegegeven, op zo’n wintersport van de Krooshappers bestaan er geen generatiekloven en leeftijdsverschillen gelden er nieut. Het is gewoon een gezellige bende en ik leerde er nog een soort redekuhj skieën ook! Afgelopen jaar was leuk en gezellig en ik had deze ervaring voor geen goud willen missen. Ik kijk uit naar aankomend seizoen, waar ik weer ‘gewoon’ongegeneerd mijzelf op kan houden in de consumerende en feestvierende menigte.

Van Hofdame Syvlia
Het carnavalsjaar zit er al weer op. Ik heb het een leuk jaar gevonden, een jaar dat ik niet snel zal vergeten.

Alles begon met een avond in september. Staat er ineens een groepje mensen bij je op de stoep, met de grote vraag. Dit verwacht je niet. Allemaal heel enthousiaste verhalen. Iets wat je niet snel zal vergeten, wordt er gezegd. Achteraf kan ik zeggen dat ze die avond niets te veel hebben gezegd.

Ik hebt het carnaval eens van een andere kant bekeken. In plaats van uit de zaal, nu op het podium. Ik moet zeggen toch een heel ander uitzicht. Maar ook achter de schermen gebeurt en een hoop. Iets waar je als carnavaller niet altijd bij stil staat. Het grote carnavalsweekend is toch iet waar je naartoe leeft. De discoavonden, kindercarnaval, balmasqué, boerenbal, clownsbal, 60+ carnaval en als afsluiting Tot de Bojum. En niet te vergeten de grote optocht door Boskoop. Allemaal leuk, allemaal anders. Ik wil iedereen bedanken voor het afgelopen jaar.

Adjudant

Aad Vergeer

Raad van 11

Charl Boere
Fred van der Born
Ronald Hertog
Kees Hooduijn
Edward de Jong
Ton Klijn
Jos van der Maat
René Maertens
Jan Olieman
Fred Stolwijk
Nico de Vlaming

Jeugdprins Maatje

Tom van der Maat

Jeugdhofdame Lieke

Lieke van de Laar