Seizoen 2010-2011

Thema: “Ik zie, ik zie…”

Prins Oranje – Hofdames Bo & Mireille

Prins & Hofdames

Prins Oranje

Peter Straver

Hofdame Bo

Bo Nieuwesteeg

Hofdame Mireille

Mireille Nieuwesteeg

Even terugblikken…

Wat een geweldig carnavalsjaar!
Vanaf juni en september is het voor ons een prachtige achtbaan geweest. prinsenbal prachtig zo van de Rozenburcht naar de Parklaan om daar het gehele carnaval te vieren. Voor het laatst in de Rozenburcht feesten met Fragment, lopen met de fiets en daarna knallen op de nieuwe locatie, het prachtige Flora. Wat een ervaring zo’n onthulling en wat een leuke reacties van iedereen, echt heel erg mooi. zondag daarna gezellig met zijn allen opruimen en een gezellige borrel.

Carnaval zelf was ook een prachtig evenement om van de andere kant te bekijken. Jeans en disco prachtig gezicht hoe de jeugd feestend de avond door gaat. Boerenkool eten met de senaat gezellig tot in de kleine uurtjes en veel mensen even in het zonnetje gezet.

Toen het grote weekend waar wij alle drie onwijs naar uit keken. Schoolbezoek was geweldig zoals daar carnaval wordt gevierd in het Kikkerdril Paleis. Mede dankzij de grote opkomst van de Raad van 11 en de Boerenkapel die bestond uit een deel van de Baggerbeugels en de Blaaskaken. Al met al klonk het nog niet onaardig (geintje het was buitengewoon goed, gezien ze verschillende muziek bij zich hadden). Tuinhuis bezoek was iets nieuws en goed bevallen. Zeker bij de Hofdames want bij de Prins waren die kleine kids stil, maar bij de hofdames n … (vul zelf maar in) Geintje hoor het was gewoon erg leuk. Karren bezoeken op woensdagavond. Koud maar erg gezellig met Jan Moerbeek in de auto dan weet je wel dat het lachen geblazen wordt.

Donderdag nog ff vrij (de Prins moest ff geveltje versieren) Heleen, broer Ton, Lian bedankt voor de hulp hierbij, want 500 ballonnen blazen is toch wel een hele toer.

Vrijdag attentiebezoekjes is een mooie actie want het wordt erg gewaardeerd dat de Prins en Hofdames langs komen. Wij werden op sommige adressen gewoon koninklijk ontvangen. Fantastisch lekker gegeten bij Trees, maar Trees je moet de volgende keer gewoon mee eten met de lekkernijen die je zelf zo geweldig had klaar gemaakt ( mooie ober/ kok erbij ofzo) dan kan je zelf ook lekker aan tafel aanschuiven.

Bal Masque prachtige creaties en een drukke avond en erg leuk om prijzen uit te delen waarbij je nog niet weet aan wie je de prijs gaat uitdelen. Dat de ‘Moeders in hun Nopjes” er ook waren was wel een heeele grote verrass· voor ons hofdames. Een hele korte nacht voor ons ( we hebben het licht zien wor-den), en da,, gauw eruit om naar Flora te gaan om ons klaar te maken voor bekend ste en grootste optocht van boven de rivieren met een grootse opkomst van allemaal prachtige karren. De een nog mooier dan de ander geweldig. Het was goed weer dus toen wij op dorp over de brug kwamen, gingen onze haren toch wel overeind staan. Wat een prachtig gezicht zoveel volk op dorp, tot aan de rotonde en ook nog daarna een grote massa van mensen, de Zijde was gewoon dicht geslipt door mensen, gewoonweg geweldig. Prijsuitreiking was ook top, iedereen een prijs was ons inziens een strak plan, want iedereen doet zijn best dus kortom top middag.

De avond ook heelhuids doorgekomen, het was zelfs zo gezellig dat we helemaal vergeten waren om even wat te eten …. Zondag een speciale dag, geen Montfoort voor ons maar de Familie dag. Hele leuke dag met al die kleintjes, papa’s, mama’s opa’s en oma’s. Boerenkool eten in de Toekanloods, daar mochten wij natuurlijk niet ontbreken. Voor de laatste keer, dus wel even traantje weggepinkt. Maar nu de vraag: “Welke halve zool doet volgend jaar de Boerenkool”? We wachten gespannen af wie hiervoor op zal staan.

Clownsbal, de fleurigste avond van Carnaval en dat was hij ook. Bierwaaier uitgedeeld, en er waren zelfs mensen die iemand met 6 biertjes zag lopen in de bierwaaier en terugging en er ook I vroeg met 6 gaten want zij had er met maar 2 gaten. Voor de duidelijkheid, ze waren niet allemaal blond. Na weer een kort nachie even lekker bij komen op 55+ bal met rustige polonaise· Het was een hele grote opkomst van alle 55 plussers. Wat echt een hele grote verrassing was, dat heel de familie van de Prins er was. Echt onwijs mooi dat dat voor elkaar is gekregen (Heleen bedankt!). Het eten was ook gezellig met een hele koppel feestgangers, en dan op naar “Tot de Bojum”. “Uit de oude doos” nou dat was gelukt. Een ouwe doos was er, en Wie er uit kwam was nog ouwer, maar hij had wel een nieuw gebit (hatsjee). Tot in de kleine uurtjes doorgegaan, want we hebben het weer licht zien worden met Louis van Tol achter de knoppen op Zijde 140.

Dinsdag opruimen en met een volle bus naar Down Under. Rooi HERE WE COME, en dat hebben ze geweten. De Krooshappers hebben gewoon voor zeker 2 uur de hele kroeg overgenomen, met uiteraard wederom DJ Louis v Tol achter de knoppen want hij is The Best boven de rivieren. Met zijn allen terug naar Kwakveen met voor de inwendige me een lekkere “LOEMPIA MET SAUS ERBIJ”. Thuis aangekomen nog even een afzakkertje nemen en dan lekker slapen na wee zo’n prachtige Carnavalsdag. Woensdag hadden we lekker helemaal niks, en dat is misschien maar goed ook na zo’n bar weekend. Zelfs geen zin om op te ruimen dat dan maar donderdag een klein beetje gedaan.

Vrijdag toch maar weer langzaam voorbereiden op zaterdag, want zaterdag was het “AFTER CARNAVAL”. Je moet alles vieren zeggen ze we eens, en daar hebben ze nog gelijk ook. Weer een fantastische avond en weer te in de late uurtjes. Nou, zoals jullie lezen hebben wij het op alle avonden, middagen en after party’gruwelijk naar ons zin gehad. Namens ons, Hofdame Mireille, Hofdame Bo en Prins Oranje iedereen onwijs bedankt voor alle inzet, reacties voor, tijdens en na het carnaval zodat dit carnavalsjaar een onvergetelijk Carnavalsjaar 2010/2011 voor ons is geworden.

Adjudant

Aad Vergeer

Raad van 11

Charl Boere
Ronald Hertog
Arjan Hoogendoorn
Dick Janssen
Gerard van Merriënboer
Dick Molenwijk
Jan Olieman
Walter Rijkaart
Bart Stolker
Marc Vergeer
Iwan Vervoort

Jeugdprins Bal

Jeroen Houtman

Jeugdhofdame Linda

Linda de Korte