15-10-2022

Krosarium officieel in gebruik genomen

Opening Krosarium

Na bijna 9 jaar verbouwen, was het afgelopen zaterdag eindelijk zover: Carnavalsvereniging de Krooshappers opende officieel de deuren van hun clubgebouw: het ‘Krosarium’.

De vereniging is super trots op hun onderkomen aan de Goudse Rijweg en hadden daarom de buurtbewoners, sponsoren, leden, Oud-Prinsen en Hofdames ‘s middags uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Onder grote belangstelling werd het gevelbord onthuld door burgemeester Liesbeth Spies en daarmee het gebouw officieel geopend.

De gasten konden, onder het genot van een hapje en drankje, de repetitieruimte van de Dansmariekes en de Baggerbeugels bekijken, de sfeervolle kantine, die ook wordt gebruikt voor vergaderingen, de opslagruimtes en de grote hal waar de Prinsenkar voor de optocht wordt gebouwd.

Op een groot scherm werden foto’s getoond die gemaakt zijn tijdens de verbouwing. Daarop was duidelijk te zien hoe ontzettend veel werk alle vrijwilligers hebben verzet. Van het vernieuwen van het dak tot en met het creatieve  schilderwerk. Prinselijke onderscheidingen, foto’s en aandenkens aan de muren laten de rijke historie van de vereniging zien.

Met de Krooshappersvlag nog wapperend in de herfstzon, kijkt de carnavalsvereniging terug op een zeer geslaagde middag.

Maar er wordt niet stilgezeten, want de voorbereidingen voor het Prinsenbal in november zijn al volop aan de gang. Ook de bouwers van de kar zitten niet stil en de Dansmariekes en Baggerbeugels oefenen wekelijks voor het komende carnaval. En dat dat nu allemaal in één gebouw mogelijk is, zijn ze superblij mee.

Foto’s gemaakt tijdens de opening van het Krosarium 15-10-2022