22-02-2020

Jacques Herb

Jacques Herb

De zanger Jacques Herb werd op 28 mei 1946 geboren . Hij was de jongste uit een gezin van 13 kinderen. Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de “wilde vaart” en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen.Hij begeleidde zich daarbij op zijn gitaar. Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner. Zijn eerste single “De Toreador” kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige “zeezenderpiraten”.

 

Pierre Kartner vertaalt (hoewel hij doet voorkomen of hij het zelf heeft geschreven) voor Herb de gezongen soap-opera Manuela, een tragische Duitse schlager over een bij een ongeluk omgekomen geliefde. “De dokters vechten door, ze weten niet waarvoor. Wat heb ik door mijn schuld haar aangedaan.” De in Den Haag residerende Herb wordt begeleid door De Riwi’s, een acroniem van de zusjes Rian en Wilma van Aard. Manuela komt op 26 juni de hitparade binnen, staat in de zomer drie weken op 1 en vijf weken op 2. Als de plaat na 17 weken op de 40ste plaats is beland begint hij aan een opmerkelijke wederopstanding die op de 14e plaats eindigt. In totaal staat Manuela 23 weken in de top 40. In de top 100 over het jaar 1971 staat Manuela ook op 1. De plaat verkoopt meer dan 250.000 exemplaren scoort na twee maanden niet alleen GOUD maar ook PLATINA en is daarmee één van de bestverkochte singles van de jaren zeventig.

2020 is het jaar dat Jacques Herb 50 jaar in het vak zit! Mede door de party hit van Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans wordt dit jaar de Toreador (1970) rete populair op ieder feest en in de kroeg. Met veel trots zullen we daarom Jacques Herb ontvangen tijdens de prijstuitreiking van de optocht. Het zal een onvergetelijke middag worden!

 

Songtekst: De Toreador

De toreador stond in de arena
Dit was voor hem de laatste keer
Want telkens dacht hij aan Maria
Zijn liefste signorita

Refrein:
Oh, oh, oh, oh, oh
Oh, oh, oh, oh, oh signorita
Dit is ‘t momento
En het crescendo
Want door de zon verblind
Hoor ik op de wind
Oh, oh, oh, oh, oh
Oh, oh, oh, oh, oh signorita
Dit is ‘t momento en ‘t finalisado
‘T Is dan voorgoed voorbij
En wordt je van mij

 

De signorita smeekte rezando
Oh, madre mio spaar mijn toreador
Maar in de arena schreeuwde ‘t publieko
Viva, bravo, el toreador

Refrein

De spanning steeg op de tribunos
El toro had zijn kracht bewaard
Maar net op tijd gilde Maria
Haar toreador die werd gespaard

Refrein

DATUM

Zaterdag 22 Februari 2020
Prijsuitreiking Optocht

Locatie

Flora Boskoop
Parklaan 4 Boskoop
Dus wees alle van de partij!

Aanvang

Vanaf 17:30 uur

Volg Jacques Herb op onderstaande socials;