Foto's laatst toegevoegd

Intrada 20-11-2016
seizoen 2016-2017 Intrada


Kennismaking Prins en Hofdames
13-11-2016
seizoen 2016-2017 Kennismaking Prins en Hofdames


Prinsenbal 12-11-2016
Seizoen 2016-2017 Prinsenbal


Prinsenconvent 12-11-2016
seizoen 2016-2017 Prinsenconvent

Youtube


Bekijk op ons Youtube kanaal de filmpjes die betrekking op Carnaval in Kwakveen.
 
Raad van Elf Bakt er nixx van The Movie

Uitslag Optocht 2016


Prinsenbal 12 november

Op zaterdag 12 november jl. werd weer het jaarlijkse Prinsenbal van de Krooshappers gehouden. In een goed gevuld Flora werd eerst afscheid genomen van Prins Groentje en Hofdame Marleen en Esther. Esther verblijft momenteel in het buitenland en was daardoor niet aanwezig.  Dat het een gezellige avond zou worden bleek al snel toen de band Big Bird de eerste tonen lieten horen. Ook bij het optreden van De Baggerbeugels ging de zaal uit zijn dak. Natuurlijk waren er ook optredens van de Dansgardes met de Donderkopjes en Spetters. Iedereen kon een gokje wagen door te voorspellen wie de nieuwe Prins en Hofdames zouden worden en daar werd goed gebruik van gemaakt.

Omdat het thema “Kwakveen speelt” is kwam rond de klok van 23.00 uur “Gaston” op het podium om te Prinsenkanjer bekend te maken. Op een groot scherm verscheen langzaam het nummer waarop  de Prinsenkanjer dit jaar was gevallen. Nummer 0859 ! Het pasnummer van Mathijs Vurens, onze nieuwe prins van dit jaar ! Daarna kwamen onder begeleiding van de Raad van 11 zeven gouden koffers het podium op. Mathijs moest twee nummers kiezen. Uit deze 2 bekende gouden koffertjes kwamen vervolgens onze nieuwe Hofdames tevoorschijn. Tessa van Vliet en Karlijne van der Veer!

Prins Dalton en Hofdames Tessa en Karlijne

Prins Dalton is de carnavalsnaam van Mathijs Vurens. De Daltons zijn 4 broers uit de strip van Lucky Luke, hij en zijn 3 broers werden vroeger ook de Daltons genoemd! Mathijs is 29 jaar oud en geborgen en getogen Boskoper. Van jongs af aan viert hij carnaval, samen met zijn ouders die al jaren actief zijn in en rondom het carnaval in Boskoop. Door zijn verbondenheid aan scoutingvereniging de Schouw heeft Mathijs al aan vele optochten meegedaan zowel in Boskoop als in Montfoort. Zijn werkzaamheden voert hij uit bij S&R Sign en Reclame in Hazerswoude Dorp.

Hofdame Tessa (Van Vliet) is 25 jaar oud en is een echte Boskoopse. Sinds kort woont ze in Amsterdam voor haar deeltijd opleiding kinderopvang. Deze sportieve hofdame is veel te vinden langs de hockeyvelden en op de tennisbaan. Vorig jaar heeft ze haar studie Sportmanagement afgerond. Ze heeft 8 jaar lang in het Sportcafé in Boskoop gewerkt samen met Karlijne.

Hofdame Karlijne (Van der Veer) is 22 jaar en ook geboren en getogen in Boskoop. Momenteel zit zij in haar laatste jaar van de HBO opleiding Facility Management. Naast haar vele bijbaantjes kijkt zij onwijs uit naar dit carnavalsjaar met Prins Dalton en Hofdame Tessa.